Dinamis industri

Kaluwihan saka perekat konduktif termal

2020-12-21
Panas sing digawe komputer modern dipancarkan utamane liwat permukaan ndhuwur majelis, dadi resistansi termal sing kurang ing persimpangan penting kanggo operasi radiator sing tepat. LED kanthi ukuran sithik, konsumsi daya sithik, perlindungan lingkungan, warna sumber cahya sing kuwat lan awet, lan ciri liyane, dening mayoritas pangguna sing disenengi. Nanging, salah sawijining bottleneck ing pangembangan pencahayaan LED yaiku disipasi panas, sing bisa ditanggulangi nganggo adesif konduktif termal.
1. Lem sing nindakake panas bisa nambah kinerja radiator. Nalika metode ukuran cukup, adesif konduktif termal ngisi ruangan ing antarane radiator lan sumber panas. Isi kesenjangan penting banget. Yen lem ora kebak, panas bakal ora nyebar, lan dhuwit kudu digunakake kanggo ndandani utawa ngganti.
2. Perekat konduksi panas bisa njamin stabilitas lan keandalan suhu lan parameter teknis sing dibutuhake. Contone, sampeyan bisa nyikat permukaan lem lan katalis kanggo nggayuh efek sing dipengini tanpa ngrusak permukaan ikatan. Kajaba iku, perekat konduktif termal gampang digunakake, bisa leveling dhewe, ora prelu nggawe permukaan, mula biaya produk lan ukuran wektu suda banget.
3. Cepet ngobati perekat konduktif termal rong komponen kanthi efektif bisa obligasi komponen elektronik lan radiator tanpa piranti mekanik. Perekat struktural akrilat iki duwe kauntungan biaya sing cukup tinimbang peralatan mekanik, lan syarat posisi sing asring iki cenderung nambah biaya tambahan sajrone produksi lan perakitan. Komponen kasebut bisa diikat kanthi kuat karo adesif sing digawe panas ing suhu kamar, sing ora mung bisa adhem pesawat vertikal nanging uga adhem cangkang logam lan piring sisih tanpa dipasang chip, sekrup, utawa piranti posisi mekanik liyane. Perekat konduktif termal akrilat uga bisa ngganti piranti mekanik lan kontaminasi minyak silikon.
4. Sawetara bagean elektronik, kayata prosesor videotape master, ora kudu ditinju utawa dipasang nganggo klem lan paku keling kanggo ndandani radiator kasebut. Perekat konduktif termal minangka solusi ideal ing kasus iki. Perekat ora mung nyedhiyakake kekuwatan mekanik ikatan antarane radiator lan sumber panas nanging sing luwih penting, kabeh isi kesenjangan lan ngilangi hawa (insulasi) ing antarane bagean kasebut.
5. Perekat konduktif termal uga bisa ngikat macem-macem bahan, sanajan ing permukaan sing lemah utawa berminyak. Tes geter 10g ora nuduhake efek sing apik saka ikatan. Perekat konduktif kanthi termal uga nduweni kekuatan kulit sing dhuwur lan kekuatan pengaruh sing dhuwur, ikatan sing kuat, awet, anti geter. Sawise pirang-pirang eksperimen suhu lan kelembapan lingkungan lan eksperimen penuaan, adesif konduktif sacara termal ora mung bisa nyukupi sarat nanging uga ngluwihi ide asli babagan kekuatan tarik lan konduktivitas termal saka karakteristik dhasar.
& nbsp;
Aplikasi kemasan perekat termal tradisional kalebu las chip, instalasi kemasan mikroelektron panas, kemasan sensor. Kajaba iku, kanthi pangembangan elektronika lan rekayasa listrik, lampu LED, peralatan energi surya, alat tuker panas lan suku cadang mobil, peralatan elektronik listrik liyane saya akeh sing beda kebutuhan tinimbang sadurunge. Perekat konduktif termal duwe macem-macem aplikasi ing produk kasebut. Saliyane nemokake macem-macem sifat mekanik, uga nduweni syarat unik lan parameter proses sing nantang, kayata adesif sing bisa nyambung komponen kanthi konduktivitas termal sing ora cocog.