Dinamis industri

Teknologi lan prinsip termal gasket termal diwenehake

2020-12-24
Gasket konduktif termal yaiku longkangan kinerja dhuwur sing ngisi bahan konduktif termal, umume digunakake ing peralatan elektronik lan sink panas utawa antarmuka transfer produk ing antarane cangkang lan bahan konduktif termal panas kanggo logam panggunaan sing luwih tradisional kayata Ag, Cu, A1 lan logam oksida kayata A12O3, gaya MgO, BeO lan bahan non-logam liyane kayata grafit, karbon ireng, nanging kanthi pangembangan industri lan sains lan teknologi, nyedhiyakake syarat-syarat anyar kanggo bahan konduktif termal, bahan pangarep-arep duwe katrampilan lengkap . Amarga pangembangan teknologi integrasi lan teknologi perakitan sing cepet ing bidhang listrik lan elektronik, volume komponen elektronik lan sirkuit logika dikurangi nganti ewonan kaping. Mula, bahan isolasi kanthi konduktivitas termal sing luwih dhuwur dibutuhake kanggo ngrampungake masalah disipasi panas. Ing pirang-pirang dekade pungkasan, aplikasi bahan polimer wis akeh, lan panggunaan bahan polimer sintetik kanggo ngganti bahan logam sing digunakake ing industri tradisional wis dadi salah sawijining upaya panelitian ilmiah ing jagad.
aku Apa sing digawe gasket sing nindakake panas?
Gasket termal disintesis nganggo gel silika minangka bahan dasar, nambah oksida logam tartamtu lan macem-macem bahan tambahan konduktif termal. Gasket konduktif termal yaiku bahan konduktif termal komposit polimer sing digawe saka resin silikon lan diisi bubuk konduktif termal.
Ii. Bahan dasar produksi:
1, bubuk bahan termal isolasi: magnesium oksida, alumina, boron nitrida, berilium oksida, aluminium nitrida, kuarsa, lan plastik silikon organik liyane
2. Tahan api: magnesium hidroksida, aluminium hidroksida
3. Werna anorganik (digunakake kanggo ngisi produk kanthi warna tartamtu)
4. Agen penghubung silang (gawe produk sing dipasang karo microviscosity)
5. Katalis (Persyaratan mbentuk proses)
Cathetan: Gasket tumindak panas dadi peran tumindak panas, nggawe dalan tumindak panas sing apik ing antarane elemen pemanas lan piranti sing nyebar panas lan ngisi kesenjangan
Iii. Pangisi kalebu pengisi logam lan anorganik ing ngisor iki:
1. Kemasan bubuk logam: bubuk tembaga, bubuk aluminium, bubuk wesi, bubuk timah, bubuk nikel, lsp;
2. Oksida logam: alumina, oksida bismut, oksida berilium, oksida magnesium, oksida seng;
3. nitrida logam: aluminium nitrida, boron nitride, lan silikon nitrida;
4. Non-organik anorganik: grafit, silikon karbida, serat karbon, nanotube karbon, graphene, karbida berilium, lsp
Iv. Prinsip Kerja:
1. Mekanisme konduksi panas saka pengepakan logam. Konduksi panas pengepakan logam utamane gumantung karo gerakan elektron, lan panas sing cocog ditransfer sajrone proses gerakan elektron
2. Mekanisme konduktivitas termal pengisi non-logam. Konduktivitas termal pangisi non-logam utamane gumantung karo konduktivitas termal fonon, lan tingkat difusi termal utamane gumantung karo getaran atom utawa klompok pengikat sing jejer. Kalebu oksida logam, karbida, lan nitrida, lsp

Kesimpulan umum: konduktivitas termal gasket termal gumantung saka interaksi antara polimer lan pengisi termal. Mekanisme konduksi panas kanthi macem-macem jinis pengisi beda-beda