Dinamis industri

Apa sing bisa ditindakake nalika sealant potting silikon ora mari?

2021-01-06
Panganggone lem pot kadhang-kadhang ora ngiyatake kedadeyan kasebut, lan fenomena iki dikenal minangka fenomena keracunan lem pot. Apa sebab keracunan segel potting silikon lan ora ngobati? Dina iki, ayo ngobrol babagan panyebab lan solusi fenomena iki.
Analisis sebab keracunan lan non-ngobati segel pot silikon
Alesan pertama: bisa uga amarga ana kesalahan alat ukur utawa faktor manungsa sing nyebabake kesalahan proporsi lem.
Alesan kaping pindho: produk wis ngluwihi utawa cedhak karo umur simpan, nyebabake kegagalan utawa kurang efisiensi utawa panyimpenan katalis sing ora bener ing produk sing disebabake amarga kegagalan utawa efisiensi ilang.
Alesan kaping telu: nalika nggunakake lingkungan sing ngemot fosfor, belerang, nitrogen, lan senyawa organik liyane, lan alkana lan senyawa vinil liyane utawa Sn, Pb, Hg, As lan unsur senyawa ion liyane, rong komponen lan cetakan kontak silikon luwih saka jumlah senyawa tartamtu sing duwe efek hambat ing reaksi obat adesif, koloid sing ora bisa ngobati utawa ngobati.
Alesan kaping papat: panggunaan poliuretan, resin epoksi, poliester tak jenuh, suhu ruangan kondensasi karet silikon tervulkanisasi, lan produk liyane sekaligus nganggo gel silika.
Alesan kaping lima: suhu ngobati ora cukup utawa wektu ora cukup kanggo nyebabake obat kasebut durung rampung.
Alesan kaping enem: kontak langsung internal, kayata papan sirkuit ora ngemot fluks rosin, lsp, utawa plastik sing digunakake ing kontak lem insulasi plastik ngemot zat beracun, bakal kedadeyan ing bagean kontak nalika ngobati utawa nambani ora lengkap .
Apa solusi kanggo pot keracunan lan ngobati sealant
1. Nyebarake rasio kanthi lengkap lan akurat.
2, wadhah kudu resik, luwih becik nggunakake wadhah gelas.
3. Campur rata.
4, gunakake miturut periode panyimpenan, ora ana lem pot sing kadaluwarsa.
5, waca suhu lan asor, yen perlu, dadi panas lan nambani.
6, panggunaan cetakan lim panyegelan kudu nyegah kontak karo senyawa organik sing ngemot fosfor, belerang, nitrogen, utawa silikon cetakan sekaligus nggunakake poliuretan, resin epoksi, poliester tak jenuh, karet silikon tervulkanisasi tipe kamar kondensasi, lan produk liyane, kanggo nyegah kedadeyan kedadeyan keracunan lan ngobati.

Ndhuwur kanggo ngrampungake pitakon pungkasan, lim pot silikon umum bakal melu resistensi agen ing koloid, gabung karo agen resistansi lem pot silikon organik, ora ana maneh karo belerang, fosfor, nitrogen lan pengaruh bahan kayata timah, lan ora ana pengaruhe ing kana, bisa ditrapake luwih akeh kanggo kabeh jinis komponen elektronik, duwe efek saka kedap banyu, konduktivitas termal, tahan api.