Dinamis industri

Kepiye cara milih pot sealant kanggo papan PCB? Apa kaluwihan lan kekurangan jinis segel pot elektronik?

2021-01-07
Saiki, ana rong jinis potting sealant kanggo papan PCB, yaiku sealant potting resin epoksi lan sealant potting silikon.
Seal pot pot resin:
Kaluwihan: resistensi suhu tinggi lan isolasi listrik, operasi sederhana, stabil banget sadurunge lan sawise ngobati, adhesi sing apik banget kanggo macem-macem landasan logam lan landasan poros.
Lingkup aplikasi: cocok kanggo pot lan panyegelan komponen elektronik tanpa syarat khusus babagan sifat mekanik lingkungan ing suhu normal.
Seal pot pot silikon:
Kaluwihan: tahan tuwa sing kuwat, tahan cuaca sing apik, resistensi pengaruh sing apik banget; Tahan banget kanggo owah-owahan kadhemen lan panas, bisa digunakake ing macem-macem suhu kerja, bisa ing -55 â "ƒ ~ 180â" range kisaran suhu kanggo njaga elastisitas, ora bisa retak; Nduwe kinerja listrik lan kemampuan isolasi sing apik banget. Sawise pot lan panyegelan, bisa kanthi efektif nambah insulasi ing antarane komponen internal lan garis lan nambah stabilitas panggunaan komponen elektronik. Iki ora korosif kanggo komponen elektronik lan ora ngasilake produk sampingan ing reaksi ngobati. Kanthi kemampuan ndandani sing apik banget, bisa kanthi cepet lan gampang ngilangi komponen sing disegel kanggo didandani lan diganti; Kanthi konduktivitas termal sing apik lan kemampuan tahan api, kanthi efektif nambah kemampuan disipasi panas lan faktor keamanan komponen elektronik; Viskositas sing sithik, cairan sing apik, bisa nembus rongga cilik lan komponen ing ngisor iki; Bisa diobati kanthi suhu ruangan utawa digawe panas, lan nduweni sipat mandiri sing luwih apik lan luwih gampang digunakake. Penyusutan solidifikasi cilik, kanthi kinerja anti banyu lan kemampuan seismik sing apik banget.
Kekurangan: adhesi sing kurang, kerahasiaan sing kurang.
Lingkup aplikasi: cocok kanggo ngisi lan nutup kabeh jinis komponen elektronik sing digunakake ing lingkungan sing angel.

Ing akeh lem pot elektronik PCB, masing-masing duwe kaluwihan lan kekurangan dhewe, cara milih lem pot elektronik dhewe. Mesthi wae, luwih dhisik kudu njlentrehake ciri lan syarat produke, miturut syarat proses dhewe, kanggo tuku produk sing pas.