Dinamis industri

Apa perekat segel kasebut? Karakteristik lan aplikasi segel resin epoksi

2021-01-07
Adhesive sealing sing diarani sealant, minangka bahan fungsional kanthi multi-fungsi kanthi adhesi lan kinerja panyegelan sekaligus. Bisa nyegah gas internal utawa bocor cair, kanthi ciri proteksi panyegelan sing apik, lan bisa nyegah bledug, kelembapan, kelembapan, rereget, lan bahan kimia eksternal, kayata invasi mlebu, nglindhungi stabilitas piranti, lan bisa nyegah getaran mekanik, kerusakan dampak utawa kanggo nggayuh efek isolasi swara. Sealant umum bisa deformasi kanthi bentuk permukaan panyegelan, ora gampang mili, lan duwe adhesi tartamtu. Iki digawe saka aspal, tar, karet, lan resin fungsional, kayata bahan viskos garing utawa ora garing kanggo bahan mesin, lan nambah macem-macem agen kompleks. Sealant bisa dipérang dadi sealant elastomer, gasket panyegelan cair, lan sety putty telung kategori. Digunakake sacara wiyar ing konstruksi sipil, peralatan elektronik, peralatan mekanik, lan peralatan transportasi, lan lapangan bagean segel liyane. Mula, segel kanggo ngrampungake mlayu, resiko, nyelehake, bocor minangka bahan penting sing penting, duwe peran penting ing ilmu pengetahuan modern lan teknologi, lan ekonomi nasional.

Seal resin epoksi minangka sealant adhedhasar resin epoksi, sing nduweni sifat panyegelan sing apik lan kekuatan ikatan perekat sing dhuwur. Iki digunakake kanthi akeh ing bidang aerospace, elektronik, peralatan listrik, optoelektronika, elektromekanik, komponen mobil lan motor, mesin, teknik sipil, lan bidang liyane vakum sing dhuwur lan ikatan segel sing kenceng banget, kemasan, lan perlindungan. Sealant cair kanthi resin epoksi minangka bahan dasar sealant wis akeh digunakake ing macem-macem bidang produksi. Amarga resin epoksi duwe kaluwihan unik ing ngisor iki: (1) kekuwatan kohesi sing kuat, struktur molekul hidroksil lemak resin epoksi (- CH -) lan rantai eter klompok-klompok kutub iki, resin epoksi lan antarmuka sing ana ing antarane kanggo ngasilake daya tarik elektromagnetik, klompok epoksi bisa digawe lan ikatan kimia reaksi hidrogen aktif sing ngemot logam, mula bahan kayata logam, kaca, plastik, keramik nduweni gaya perekat sing apik. Penyusutan cilik: ora ngasilake produk sampingan nalika proses ngobati, ora bakal ngasilake gelembung. Kanggo ngobati resin murni, tingkat penyusutane kurang saka 2%, sawise nambah pengisi, bisa dikurangi udakara 1%. ⑶ Kestabilan sing apik: bisa disimpen suwe tanpa rusak. (4) resistensi medium sing apik: resistensi asam pelarut lan alkali lan organik. ⑸ Kurang creep: ing stres jangka panjang, ora ana deformasi utawa deformasi minimal. Teknologi kasebut apik: pilih agen obat sing beda lan tambahi resin, karet, lan pengisi liyane kanggo entuk modifikasi, bisa nggawe obat resin epoksi ing suhu ruangan utawa kahanan suhu kurang, uga bisa dadi solidifikasi sing cepet.