Dinamis industri

Apa prinsip tempel konduktif panas? Apa nindakake listrik?

2021-03-04
Tempel termal minangka bahan konduktif termal sing wis akeh digunakake ing TV, komputer, lemari es, peralatan komunikasi, produk elektronik, kompor beras, kompor induksi, lan peralatan listrik liyane. Tempel termal ora ngganggu, nanging digunakake ing macem-macem aplikasi sing dibutuhake konduktivitas listrik.
Apa prinsip tempel termal?
Prinsip konduktivitas termal yaiku ngisi kesenjangan ing antarane CPU lan sink panas supaya kekarone bisa kontak lengkap lan panas bisa ditransfer sajrone kerja alat kasebut.
Bahan baku pelumas termal utama yaiku silikon, lan banjur ditambahake sawetara bahan konduktif termal. Yen digunakake akeh minyak termal, lapisan minyak silikon sing kandel bakal ngalangi transfer panas, sing ora mung ora bakal duwe efek konduktif termal nanging uga nyepetake kobong piranti listrik. Mula, pelumas termal bisa digunakake kanthi jumlah sing pas, ora luwih ditrapake, luwih konduktivitas termal.
Apa pelumas termal nggawe listrik?
Pijet termal minangka salah sawijining bahan pelumas silikon kanthi konduktivitas termal. Ing papan kerja, kanthi minyak termal sing apik, minyak silikon "ora gampang nguap", lan gajih termal sing kurang apik bakal nguap sawise sawetara wektu, lumahing bakal dadi garing lan uga retak, nyuda konduktivitas termal. Sanajan pelumas termal duwe konduktivitas termal sing apik, bahan kasebut ora konduktif listrik lan minangka bahan isolasi, saengga pangguna bisa nggunakake kanthi yakin.
Kasunyatane, ora kabeh pasta konduktif termal ora konduktif. Sawetara pasta konduktif kanthi termal nggunakake bubuk perak utawa aluminium minangka pangisi, lan sanajan jinis pengisi logam iki nambah konduktivitas termal, nambah konduktivitas amarga partikel kasebut cukup gedhe, saengga gampang nyebabake bocor nalika digunakake.

Suwene wektu pamisahan, bakal luwih apik lenga termal lan luwih aman ing peralatan listrik.